Prosjekter

Pumpemodul AS har utviklet en ny standard for avløpspumpestasjoner.

Siden høst 2021 er flere Pumpemoduler i drift i Sør-Norge. Visning kan avtales med Pumpemodul.


Prosjekt: Suldal - Brakåsen boligfelt

Bilde: Suldal, transport Bilde: Suldal, annlegg plassering Bilde: Suldal, mannhull Bilde: Suldal, vedlikeholdsstilling

Pumpemodulen er plassert i et boligfelt i Suldalsosen i november 2022. Byggherre er Suldal kommune. Stasjonen skal pumpe avløp fra boligfeltet etter hvert som det bygges ut. Stasjonen er plassert i en fjellgrop og heist på plass med kranbil. Pumpene i stasjonen er 2 stk. Flygt NZ3085.


Prosjekt: Lyngdal - Konsmosvingen

Bilde: Lyngdal, anlegg plassering Bilde: Lyngdal, vedlikeholdsstilling Bilde: Lyngdal, understell Bilde: Lyngdal, i drift

Pumpemodulen er plassert langs fylkesvei 460 nord fra Konsmo. Den gamle pumpestasjonen sto tett på veikanten og var i veien for brøytingen. Pumpemodulen ble Installert i september 2022 med 2 stk. Flygt NZ3085. Anlegget er en del av samarbeidsprosjektet for utvikling av Pumpemodulen med Lyngdal, Farsund, Åseral og Flekkefjord kommune. Prosjektet støttes av Innovasjon Norge og SkatteFUNN.


Prosjekt: Farsund - Verven, sentrum

Bilde: Farsund, plassering i spunt Bilde: Farsund, Berber Korf på anlegg Bilde: Farsund, vedlikeholdsstilling Bilde: Farsund, i drift

Pumpemodulen er plassert i spunt langs sjøkanten i sentrum av Farsund. Pumpemodulen er plassert i midtrabatten fra veien, kumlokket ligger fordypet i plenen, kamuflert som steinbed. Stasjonen ble installert i juni 2022. Den pumper all avløpsvann fra sentrum i Farsund med 2 stk. Flygt NZ3127. Anlegget er en del av samarbeidsprosjektet for utvikling av Pumpemodulen med Lyngdal, Farsund, Åseral og Flekkefjord kommune. Prosjektet støttes av Innovasjon Norge og SkatteFUNN.


Prosjekt: Aurskog-Høland - Bjørkelangen

Bilde: Aurskog-Høland, anlegg Bilde: Aurskog-Høland, anlegg Bilde: Aurskog-Høland, overtakelse

Pumpemodulen er plassert på Vollajordet i Bjørkelangen, tett på bebyggelse. Aurskog-Høland ønsket seg en lukt- og støyfritt pumpestasjon som i sin helhet ligger under bakken. Stasjonen ble installert i november 2021 i satt i drift en måned senere etter omkobling av ledningsnett i området. Pumpene i stasjonen er 2 stk Flygt NZ3085.


Prosjekt: Åseral - Kyrkjebygd

Bilde: Åseral, annlegg plassering Bilde: Åseral, anlegg Bilde: Åseral, i drift

Pumpemodulen er plassert langs vannkanten av elva Yvero nord fra Kyrkjebygd. Stasjonen ble installert i oktober 2021. Pumpene er 2 stk. Flygt NZ3127. Anlegget er en del av samarbeidsprosjektet for utvikling av Pumpemodulen med Lyngdal, Farsund, Åseral og Flekkefjord kommune. Prosjektet støttes av Innovasjon Norge og SkatteFUNN.


Prosjekt: Farsund

Bilde: Farsund, i drift Bilde: Farsund, vedlikeholdsstilling Bilde: Farsund, vedlikeholdsstilling Bilde: Farsund, vedlikeholdsstilling

Pumpemodul AS har en testplass med bypass av det kommunale nettet ved siden av Skollevoll pumpestasjon ved Vestbygda. De første to Pumpemoduler, PM01 og PM02, har vært i drift fra 2017 til 2020. Disse tester har gitt gode driftserfaringer. Driftspersonell fra flere kommuner har vært på befaring og har kommet med gode innspill som er brukt i videreutvikling av pumpestasjonen.

Pumpemodul AS

Postboks 136

4552 Farsund

Org nr: 917 965 188

Kontor: Lundeveien 171

4550 Farsund

E-post: post@pumpemodul.no

Prosjekt ingeniør:

Berber Korf

Tel: (+47) 94 50 22 15

E-post: bmk@pumpemodul.no

Følg oss på